משריפת הנכס ועד לחברות הביטוח: מי דואג לכם באמת?
כשחושבים על נזקי אש, רבים מאיתנו נוטים להאמין שחברת הביטוח תעמוד לצידנו ותדאג לפצות אותנו כראוי. אבל האמת לא תמיד זוהרת כמו הפוליסות שמכרו לנו. כאן בדיוק נכנס לתמונה משרד עורכי הדין “שטיינר את לייבה”, המתמחה בנזקי רכוש ותביעות נגד חברות ביטוח, מספק ללקוחותיו מעטפת משפטית מלאה שתבטיח שאתם לא לבד מול חברות הביטוח.
עו”ד שמואל שטיינר, שהגיע לתחום אחרי קריירה עשירה כחוקר בתחום האש ונזקי רכוש, ועו”ד יונית לייבה, מומחית בליווי מקרים מול חברות הביטוח, מסבירים בראיון על החשיבות של ליווי מקצועי, הטעויות הנפוצות של מבוטחים ומה עושים כשאש הופכת לנזק ענק.
הנזק קרה – מה עושים עכשיו?
במקרה של נזקי אש, התגובה הראשונית של רבים היא לפנות לחברת הביטוח מתוך אמונה שמאותו רגע הכול יסתדר. אך שטיינר ולייבה מבהירים שמדובר בטעות: “חברות הביטוח שולחות מומחים משלהן שבודקים איך לשלם כמה שפחות – או לא לשלם בכלל, המבוטח חייב לשתף פעולה עם חברת הביטוח, אך חייב במקביל לדאוג לעצמו באפיק מקביל באמצעות פניה לייעוץ משפטי מקצועי מטעמו, במנותק מחברת הביטוח” מסבירה עו”ד לייבה.
הצעד הנכון? לפנות לייעוץ משפטי מקצועי מהרגע הראשון. המשרד ממליץ לשלב מומחים מטעמכם שיכולים לספק חוות דעת עצמאית, גם לגבי סיבת השריפה וגם לגבי הנזק שנגרם. “מומחי חברת הביטוח לא יעמדו לצדכם בבית המשפט. אם אין לכם תמיכה מקצועית, אתם עלולים למצוא את עצמכם עם פיצוי נמוך או בלי פיצוי בכלל,” מוסיף עו”ד שטיינר.
הטעויות הנפוצות: למה חשוב להימנע מהן?
1. הסתמכות עיוורת על חברת הביטוח
המחשבה שחברת הביטוח תדאג לנו היא נפוצה – אך מסוכנת. “חברות הביטוח פועלות לטובתן, לא לטובתכם,” מסביר שטיינר.
2. אי פנייה למומחים מטעם המבוטח
מומחים מטעם המבוטח הם קריטיים כדי לבחון את הממצאים, להעריך את הנזק ולבנות תיק חזק בבית המשפט.
3. איחור בדיווח לחברת הביטוח
חוק חוזה הביטוח מחייב לדווח על הנזק בהזדמנות הראשונה, אחרת הזכויות עשויות להתבטל.
פתרונות יצירתיים לנזקי ביטוח ולניהול סיכונים
המשרד מטפל במקרים מורכבים בהם נדרשת הבנה משפטית מעמיקה לצד יצירתיות. לדוגמה, במקרים בהם נזק נגרם ממוצר פגום, המשרד בודק גם את האחריות של היצרן או היבואן. במקביל ובנוסף, שטיינר ולייבה מציעים פתרונות למניעת סכסוכים עסקיים ומשפחתיים ולשמירה על המשכיות עסקית באמצעות עריכת צוואות הדדיות לשותפים עסקיים והסדרים באמצעות ייפוי כוח מתמשך.
למה דווקא “שטיינר את לייבה”?
מעבר למומחיותם בנזקי אש וביטוח, המשרד מצטיין בליווי אישי, ירידה לפרטים ויכולת ראייה רחבה של הסיטואציה. “אנחנו מגיעים בעצמנו לזירת האירוע, מחפשים ראיות, מדברים עם עדים ועובדים – כל פרט חשוב,” מסכמת לייבה.
המשרד מתמחה גם בנושאים רחבים יותר בתחומי נזיקין, ביטוח, דיני עבודה וניהול סיכונים, ומבטיח ללקוחותיו מענה מקיף בכל התחומים הללו.