גליה בנודיז, בעלת העסק "ג'חנון גליה" בנס ציונה, הפכה את אהבתה לאוכל תימני מסורתי לעסק מצליח הפועל כבר מעל 20 שנה. בעזרת מאפים כמו ג'חנון, קובנה וסבייה, גליה יוצרת חוויית שבת ייחודית שמושכת אליה לקוחות מרחבי הארץ, ומספקת להם טעמים אותנטיים שמחממים את הלב.
מהמטבח הביתי לעסק מצליח: איך הכל התחיל
הסיפור של "ג'חנון גליה" מתחיל בנס ציונה, לפני למעלה מ-20 שנה, כאשר גליה בנודיז הייתה סטודנטית לראיית חשבון, בחיפושה אחר עבודה שתעזור לה לממן את לימודיה. מה שהתחיל כפרויקט קטן מהבית, הפך במהרה לעסק מצליח המוכר מגוון מאפים תימניים מסורתיים מדי סוף שבוע. "אני ממש מקרה קלאסי של מצב שבו העבודה בחרה בי ולא אני בה," מספרת גליה. "התחלתי למכור את המאפים של אמא שלי, והתגובות לא אחרו להגיע. אהבתי את העשייה, ומה שהתחיל במקרה הפך לעסק של ממש."
כיום, "ג'חנון גליה" הפך למוקד עלייה לרגל לחובבי המטבח התימני, שמגיעים מכל קצוות הארץ ליהנות מהמאפים הייחודיים של גליה. העסק, שפועל מהבית, מצליח למשוך אליו לקוחות בזכות השילוב של טעם, איכות ותחושת ביתיות שמורגשת בכל ביס.
סוד ההצלחה: איכות, טריות ואהבה לאוכל
אחד מהגורמים המרכזיים להצלחה המתמשכת של "ג'חנון גליה" הוא הדגש על איכות וטריות המוצרים. גליה מדגישה שהמוצר הטוב ביותר מגיע משימוש בחומרי גלם איכותיים, ומהקפדה על כל שלב בתהליך ההכנה. "זה לא רק בצק," מסבירה גליה, "כל בצק מקבל את הטיפול הראוי לו, וזה מדע מדויק לדעת כמה זמן לתת לו להיות בחוץ, מתי להכניס אותו להקפאה וכמה זמן לאפות."
במהלך כל השבוע, גליה וצוותה מכינים את הבצקים בקפידה, כך שבסופי שבוע הם מוכנים להימכר אפויים, או כקוביות בצק מוכנות לאפייה ביתית. התשוקה לאוכל איכותי והקשר האישי עם הלקוחות הם שמניעים את גליה להמשיך ולשמור על האותנטיות והטעמים המסורתיים של המטבח התימני.
המטבח התימני בישראל: למה דווקא ג'חנון, קובנה וסבייה?
למטבח התימני יש מקום מיוחד בלבבותיהם של ישראלים רבים, במיוחד בכל הנוגע למאכלים כמו ג'חנון, קובנה וסבייה, שמזוהים עם ימי שבת וחגים. "המאכלים האלה הם חלק מהמסורת המשפחתית," אומרת גליה. "הם לא סתם אוכל – הם מסמלים משפחתיות, חום וביתיות."
גליה מסבירה כי הסבייה, למשל, נחשבת למאכל חגיגי במיוחד שמופיע בעיקר בחגים כמו שבועות, בעוד שהג'חנון והקובנה הם מאכלים פופולריים בימי שבת. החיבור הרגשי למאכלים הללו, לצד הטעם הייחודי שלהם, הוא שמושך את הלקוחות לחזור שוב ושוב ל"ג'חנון גליה".
העתיד של "ג'חנון גליה": לשמר את האותנטיות ולחשוב על התרחבות
על אף ההצלחה הגדולה, גליה שוקלת בזהירות כל צעד חדש בעסק. "יש לי קשר אישי מאוד חזק עם הלקוחות שלי, ואני נהנית מהאותנטיות של העסק כפי שהוא היום," היא משתפת. עם זאת, גליה לא שוללת את האפשרות להתרחב בעתיד, אך מדגישה שהמטרה העיקרית שלה היא לשמור על האיכות והטעם המיוחדים שהפכו את "ג'חנון גליה" לשם דבר.
במהלך השבוע, גליה מוכרת את הבצקים המיוחדים שלה בחנויות נבחרות, ובימי שישי ושבת היא ממשיכה למכור אותם ישירות מהבית. הלקוחות יכולים לבחור האם לקנות את המאפים כשהם אפויים, או לקחת את הבצקים הביתה ולהכין בעצמם.
"ג'חנון גליה" בנס ציונה הוא הרבה יותר מעסק למאפים תימניים – זהו סיפור על תשוקה, מסורת ואהבה לאוכל שמחבר בין אנשים. גליה בנודיז מצליחה כבר מעל 20 שנה לשמור על קהל לקוחות נאמן שמעריך את הטעמים האותנטיים ואת האיכות הבלתי מתפשרת. מי שמחפש חוויה ייחודית של אוכל תימני אמיתי, ימצא את מבוקשו ב"ג'חנון גליה", המקום בו האיכות פוגשת את המסורת.