נג'ימה, מסעדה ביתית במרכז רעננה, מציעה חווית אירוח ייחודית עם אוכל ביתי שמחמם את הלב והבטן. נירית חכמון, הבעלים של המסעדה, מספרת על המסע שהפך את נג'ימה לפנינה קולינרית בעיר, ועל מה שעושה את המקום לכל כך מיוחד.
ההתחלה של נג'ימה – בהשראת סבתא כוכב
מסעדת נג'ימה, השוכנת בלב רעננה, נולדה מתוך השראה משפחתית וגעגוע לאוכל ביתי אמיתי. נירית חכמון, הבעלים של המסעדה, מספרת שהרעיון לפתוח את המסעדה נולד בעקבות זיכרונות ילדות מאוכל של סבתא נג'ימה. השם "נג'ימה" נבחר כהוקרה לסבתא מצד המשפחה העיראקית, שפירושו כוכב בערבית. "בהתחלה חששתי שהשם לא יתאים לקהל המקומי ברעננה," משתפת נירית, "אבל מהר מאוד הוא תפס והפך לסימן ההיכר של המקום."
הסוד לאוכל ביתי טעים – חומרי גלם טריים ושירות מכל הלב
נג'ימה היא לא רק עוד מסעדה שמגישה אוכל ביתי; היא מקום שבו לקוחות מרגישים כאילו הם נכנסים למטבח של נירית עצמה. "מנת הדגל שלנו היא קוסקוס, אבל אנחנו מגישים גם מאכלים ביתיים אחרים כמו מפרום, שניצלים, חזה עוף ופרגיות," מספרת נירית. הסוד להצלחה, לדבריה, טמון בשימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים, יחד עם יחס אישי לכל לקוח. "אני מערכת את הלקוחות שלי כאילו הם הגיעו אלי הביתה," היא אומרת.
הלקוחות, שמגיעים בהמוניהם, יודעים שבנג'ימה הם יקבלו לא רק אוכל טעים אלא גם שירות חם ומסביר פנים. "בסוף יום העבודה, אני תמיד זוכרת את החיוכים והתגובות החיוביות של הלקוחות. זה מה שמביא אותי להמשיך ולשפר כל יום מחדש."
פתרונות מגוונים לכל לקוח – אוכל לכולם
בנג'ימה מבינים שהיום אי אפשר להתעלם מצרכים תזונתיים מיוחדים. "אין ברירה – חייבים להתייחס לזה ולהביא לקהל הטבעוני ולקהל הצליאקי אוכל שמתאים גם להם," מדגישה נירית. מעבר לכך, המסעדה מציעה גם שירותי מכירה לפי משקל בימי שישי, כך שהלקוחות יכולים לרכוש מנות ולהביא אותן לארוחות משפחתיות בבית. "האוכל שלנו טרי ויכול להישמר במקרר עד יום רביעי-חמישי, כך שהלקוחות יכולים לנצל אותו לאורך כל השבוע," מסבירה נירית.
התמודדות עם התחרות – לא מתפשרים על איכות
תחום ההסעדה ברעננה ובישראל בכלל הוא תחרותי מאוד, אך נירית חכמון בטוחה שהדרך לנצח בתחרות היא לא להתפשר על איכות. "ברעננה נפתחים כל הזמן מקומות חדשים, אבל אנחנו מקפידים על חומרי גלם איכותיים, ניקיון ושירות מכל הלב. זה מה שגורם ללקוחות לחזור אלינו שוב ושוב," היא אומרת.
הטעם, כמובן, משחק תפקיד חשוב מאוד. "אם זה לא היה טעים, המקום לא היה מצליח," מדגישה נירית. "השילוב בין אוכל טעים לבין יחס אישי הוא מה שמביא את ההצלחה."
בנג'ימה, התפריט מתעדכן ומתחדש כל הזמן כדי להציע ללקוחות חוויות חדשות. "תמיד יש את התפריט הקבוע, אבל אנחנו מוסיפים גם מנות חדשות – לפעמים זה אורז חדש או מאכל אחר. זה חשוב לגוון כדי שהלקוחות ימשיכו לחזור ולנסות דברים חדשים."
נג'ימה – בלב רעננה, בלב של כולם
נג'ימה ממוקמת ברחוב בר אילן 1, פינת אחוזה, ממש במרכז רעננה, ומציעה חווית אוכל ביתי בלב העיר. עבור מי שלא מצליח למצוא חניה, נירית מציעה גם שירותי איסוף מהירים: "פשוט תתקשרו ואנחנו נוציא לכם את האוכל," היא אומרת.
נג'ימה, בהובלתה של נירית חכמון, הפכה לשם דבר ברעננה בזכות אוכל ביתי טעים, שירות חם ואכפתי, וגישה בלתי מתפשרת לאיכות. אם אתם מחפשים מקום שבו תרגישו כמו בבית, נג'ימה היא המקום בשבילכם.