לאכול שווארמה לא טובה זה מכה? עוד שנייה פסח כאן ונידוי הפחמימות ממקדים אותו כבר בזמן הניקיונות. חוסכים לכם 10 מכות וממליצים לכם - שימו חגורות כי נוסעים לשלהבתיה שבחריש. כן כן חריש - כי מה שמצאנו שם לא תמצאו באף מקום.
במהלך הביקור, ראיינו את דוד, בעל המקום המדהים שהצליח להקסים אותנו עם הסיפור האישי שלו שרצינו לשתף אותו אתכם.
ביקשנו מדוד לספר לנו על הדרך בה הוא הגיע לתובנה להקים את העסק:
בילדותו, הבשר היה הכוכב הבלתי מעורער בקרב ארוחות המשפחה. האש, הריח, הטעם - כל אלו היו מעוררים בו התלהבות ותשוקה. השנים חלפו, וכמעט ארבע שנים נוספות היו צריכות להתהלך עד שהחלום הזה התגשם. בהחלטה משולבת באהבה לאוכל, בשובו לילדותו וברצון להעניק לאחרים את ההנאה, הוא הקים את העסק המדהים בחריש. התוצאה? מסעדה שבה האנשים מחויכים ומרוצים, ובלבה – טעם כזה שמוביל אותך בחזרה אל הילדות, ומלווה לצד הכשרות הגבוהה (מהדרין).
חוויית האוכל: שלוש שווארמות ועוד טעמים בהתנסות
האם אפשר לשלב שווארמה מבשר הודו, עגל ופרגית? התשובה היא לא רק שאפשר, אלא גם שזו חוויה שאי אפשר לוותר עליה. המסעדה הזו הצליחה לייצר תפריט שאינו רק מגוון, אלא שגם גורם ללקוחות לעונג.
אם אתם מחפשים את הקלאסיקה, אתם יכולים לבחור את השווארמה המוכרת. אם אתם מחפשים חוויה חדשה, יש לכם פה שני אופציות נוספות לבחירתכם.
השווארמה היא רק ההתחלה. שיפודים, חמגשיות, מנות סייד - כל אחת מהן מספקת לך טעמים שונים בהתנסות שאתה לא תשכח.
מעבר לחווית הבשרים באיכות גבוהה ובמסגרת מתן שמירת הכשרות למהדרין, לדוד הבעלים של שלהבתיה לקח 4 שנים למבט את שילוב המרכיבים והתבלינים הנדיר שגורם לשווארמה להפוך למושלמת.
עד היום, כל יום, דוד והצוות ממשיכים לשפר את המתכון.


התחייבות לטריות: כשר מהדרין ואיכות שמתחילה בחומרי הגלם הטריים ביותר
שאלנו את דוד מה יוצר את הטעמים המיוחדים במנות שלו, הכל הרגיש לנו יותר טרי מהרגיל וזו התשובה שקיבלנו:
בזמנים בהם אנו חיים, התחייבות לאיכות היא לא רק סלוגן. היא הליבה והנשמה של המסעדה. מאחורי כל מנה שמוגשת, ישנה הקפדה על חומרי גלם באיכות שיא, הכשרות הגבוהה של הבשר וטכניקות ההכנה המוקפדות שגורמות לכל מנה להיות מושלמת. בזמן שחלק מהמסעדות מעדיפות לחסוך בזמנים ולהשתמש בחומרים מוכנים מראש, המקום הזה נשאר נאמן, ומשתמש בחומרי גלם טריים בלבד. הסלטים נחתכים כל בוקר, הבשר מגיע טרי ביותר ועולה לגלגל השווארמה, והכל בהתחייבות מוחלטת לאיכות, כשרות ולטריות אידיאלית. בעולם שבו המהירות היא המטרה, שלהבתיה לקחו את הזמן להשקיע בכל פרט ופרט, מהשימור ועד ההגשה.
אהבה ותשוקה: ההשראה לפתיחת העסק
כשדיברנו עם דוד, ראינו את התשוקה שלו בעיינים, לאוכל, לחיוכים של הלקוחות ולעסק עצמו, וביקשנו מדוד לסכם לנו את הדרך בה החלום התממש והפך למציאות.
אחרי ימים ארוכים וקשים בעבודה, היה תמיד נוגע בו החלום לפתוח מקום משלו. מקום שבו האהבה לאוכל תתממש לחלוטין, מקום שבו התשוקה למטבח היא הכוח המניע העיקרי. הרגע שבו הכפייה מסתיימת והאהבה מתחילה. העסק הזה הוא התוצאה הגלויה של כל אלה. היא הגשמת חלום, כזה שנובע מתשוקה ואהבה אמיתיים לאוכל ולחיוך של אנשים מהביס הראשון.

הייחודיות באזור חריש: היתרונות המתחרותיים של המסעדה
חריש, עיירה קטנה ושקטה, נתפסה לעיתים כביתה של השקט הגלילי. ובכל זאת, דווקא במקום הזה הוקמה אותה המסעדה, עם חזון להביא אווירה וטעמים חדשים. המיקום הייחודי שלה באזור הזה העניק לה יתרון תחרותי ברור. לצידם הרבה מסעדות בארץ, אך כאן היא מציעה חוויה שונה. אווירה כפרית משולבת במרבית טעמים ואיכות. זה מסעדה שבה כל לקוח מרגיש בבית, ובמקביל מגלה עולם קסום של טעמים.
בנוסף, דוד מספר לנו ״אנחנו כאן מקום חריש, ונמשיך להיות כאן לעד״.
איכות וטיבול: המסע למציאת המתכון המושלם
כמובן שאותנו כמו את כל הלקוחות סיקרן מה המרכיב הסודי של השווארמה שלו ומה הופך אותה לחווית טעמים כזו מיוחדת, וזוהי התשובה:
אחרי שנים של ניסויים, שגיאות והצלחות, המסע אל המתכון המושלם התחיל להתקדם. המתכון המושלם אינו רק הגישה הטובה ביותר או המרכיב האיכותי ביותר, אלא הוא התוצאה של תהליך ארוך שבו האיכות והטיבול הם המרכיבים החשובים ביותר. הקפדה על טריות החומרים, שיטות ההכנה מתקדמות והשקעה בדקדוק הפרטים היו המפתח למציאת הטעם האידיאלי. המסע למציאת המתכון המושלם הוא מסע אינסופי, אבל בכל יום, הם מתקרבים אל המטרה.
לאחר מספר שנות מחקר, הם כבר יודעים מה עובד להם ואיך ליצור טעמים איכותיים, אך למרות זאת, עדיין בכל יום מחדש הם ממשיכים לחפש את הטעם הבא שירגש את הלקוחות שלהם ויגרום להם לחזור פעם נוספת.
בעולם המסעדנות, הטעם הוא המטבע בו נמדדת ההצלחה. ״אך בעסק שלנו, החזון הולך הרבה מעבר לטעם המושלם. אנחנו מאמינים בשירות האישי, ביצירת קשר עם הלקוח, בהבנת הצרכים והרצונות שלו. אנחנו רואים את המסעדה לא רק כמקום לאכול, אלא גם כמקום לפגוש, לחוות, להרגיש ולחייך״.

תרומה לקהילה: איך העסק שלנו הפך לחלק בלתי נפרד מחריש
לסיום, אחרי שהתרשמנו מהמקום והאוכל, שאלנו את דוד מה לפי דעתו באמת הופך את המקום לשונה.
מעבר להיותו מקום לאכול, העסק שלנו הפך לסמל של התאגדות וקהילה. עם השנים, נבנו קשרים עם התושבים, הפכנו למקום מפגש למשפחות, לחברים ולתושבי העיירה. המסעדה איננה רק מקום עסק, היא גם מקום שבו תושבי חריש מרגישים בבית. השקענו בקהילה, והקהילה השקיעה בנו. המסעדה היא התרומה שלנו לחיי היום יום של חריש, היא הפך לחלק בלתי נפרד מהמרקם החברתי והתרבותי של המקום.
אך התרומה שלהם לקהילת חריש לא נגמרת שם: ״אנחנו משתדלים כל יום לתרום את כל האוכל שנשאר, משתדלים לא לזרוק את הכל כי יש אנשים שחסר להם. בכללי אנחנו עובדים עם הרבה אנשים מאיחוד ההצלה ועושים להם הקלות במחירים.״
למרות ששלהבתיה נמצאת בחריש, העסק מוכר בכל קצבות הארץ.
אנשים מגיעים מחדרה מזיכרון ואפילו מהמרכז. דוד מציין: ״זה דבר שקורה לנו הרבה, לקוחות שבאים אומרים שהם באנו במיוחד מתל אביב או ראש העין וכדומה״
טלפון ליצירת קשר: 0508945869
כתובת: דרך ארץ 42, חריש
לעמוד האינסטגרם של שלהבתיה (תזהרו, לא להכנס רעבים)
הכתבה בוצעה על ידי:
5 תגובות
אלופים השווארמה הכי טעימה
רציתי להוסיף שדוד אירח אותנו במסעדה שלו,אנחנו קבוצה של אנשים עם צרכים מיוחדים ודוד פתח לנו שולחן עמוס בכל טוב בהמון אהבה ובנדיבות רבה האוכל היה מצויין ואת השאריות ארז לחברים שייקחו ויהנו בבית וכל זאת במחיר מצחיק …רק שנהיה שבעים ומרוצים…תודה לך
ללא ספק האיכות והשירות שווים כל מחיר.
אנחנו נוהגים להגיע באופן קבוע מפרדס חנה ונהנים מטעמים מיוחדים והכל טרי.
היחס מדוד הוא יחס אישי, אתה מרגיש אורח כבוד.
נמשיך להגיע לשלהבתיה – המקום הכי שווה !
הכי טעים שיש!!! אוכלת במקום קבוע ותמיד טעים ומפנק
לא מפספסים את הכבש של יום ראשון, מגיעים קבוע, באמת הכי טעים באיזור ותמיד מפנקים בכמויות